Over mij

Ik ben Riet,  in 1981 geboren in Sint-Niklaas en mama van 2  tieners.

Al heel mijn leven ben ik gepassioneerd door het lichaam, beweging en sport.

Als kind wilde ik ballerina worden en ik volgde dan ook als jongere intensief lessen jazzdans en ballet waardoor ik mijn lichaam goed leerde gebruiken en beheersen. Mijn ouders zagen echter weinig toekomst in de danswereld en wilden graag dat ik een diploma op zak had. Ik besloot dan ook als 18-jarige om naar Leuven te gaan voor studies kinesitherapie, want het menselijk lichaam boeide me enorm, ik wilde er alles over weten.

Als student werd ik gevraagd om aerobiclessen en figuurtraining aan 'Het Sportkot' te geven. Een nieuwe wereld ging voor mij open en ik kreeg de smaak van het  groepslesgeven te pakken! Als kinesitherapeut in wording kon ik theorie in praktijk omzetten en probeerde ik de studenten de juiste feedback te geven over hun lichaamshouding, gebruik van buik- en rugspieren,...  Ook werd ik via Bloso 'initiator in jeugddans' en gaf enkele jaren workshops aan kleuters en jongeren.

Afgestudeerd en aan het werk als kinesiste in verschillende groepspraktijken bleef ik lesgeven aan het sportkot en werd ik ook groepslesgever in verschillende fitnesscentra. De combinatie kinĂ© en lesgeven was echter niet vol te houden omdat het meeste werk in beide gevallen 's avonds plaatsvond. Ik ging dan ook  nieuwe professionele uitdagingen aan  met veel contact met mensen en zelfstandig werken overdag, wat zorgde voor meer evenwicht in mijn gezinsleven.

Ik bleef me verder  vervolmaken als groepslesgever en volgde verschillende opleidingen en workshops in figuurtraining, BBB, step-aerobics, bodypump en  yoga.


Enkele jaren geleden begon het te kriebelen om zelf groepslessen en vooral YOGALESSEN te organiseren in mijn omgeving, volgens mijn eigen visie en aanpak. Mijn familie en vrienden stimuleerden me en ik zocht een locatie.

Ook droomde ik als kinnesitherapeut er al een tijdje van om  MASSAGES te geven. Massages die je niet alleen doen ontspannen en ontstressen, maar tevens therapeutisch kunnen werken voor specifieke lichamelijke  klachten. Toen  ik zwanger was en ik niet meer kon sporten, kreeg ik last van mijn rug. Ik  wilde toen eens goed gemasseerd worden via buiklig maar niemand kon mij dit aanbieden. Nu heb ik zelf een tafel die het wel toelaat om bij zwangerschap op de buik (die wordt ondersteund)  te gaan liggen en helemaal te worden gemasseerd en losgemaakt, een zalig gevoel! Ik ben nu dan ook bekend voor ZWANGERSCHAPSMASSAGES IN BUIKLIG.


Mijn passie voor lesgeven en masseren is RV Energy  geworden.


Iedereen welkom, BOOST YOUR BODY!


Riet Valckx

Lic. Kinesitherapie